Tänkte bli lite hatad

!VARNING! (höger)Politik !VARNING!

Det är ju väldigt populärt att sänka skatten för människor med låga eller normala inkomster, det förbättrar naturligtvis människornas liv om de får behålla mer av sin lön. Det tycker jag är bra, varje onödig skattekrona är stöld så kan vi sänka skatten så ska vi sänka skatten...

Nästan ännu mer populärt än attsänka skatten och förbättra för människor är det att höja skatten för dem som tjänar bra, inte för att någon får det bättre utan för att det verkar vara någon pandemi i avundsjuka som gör att folk ogillar när andra har det bra. Detta tycker jag är illa, politiken bör fokusera på att hjälpa och alltid undvika att stjälpa.

Problemet, som alla andra verkar tycka är bra, är att alliansen sänker skatterna, med fokus på låg- och medelinkomsttagarna (detta kan jag acceptera) och när socialisterna sedan vill höja tillbaka skatterna så gör man det med fokus på höginkomsttagarna.

Redan innan alliansen tillträdde var skattesatserna väldigt stegrande till höginkomsttagarnas nackdel, jobbskatteavdraget ökade den stegringen och om oppositionen vinner så ska den återigen ökas. Socialisterna verkar tycka att den skyhöga skatt som de med höga inkomster hade innan 2006 var för låg, är det så Sahlin förnyar?

Varje skatteförändring innebär att det blir mindre och mindre lönsamt att tjäna mycket pengar. Jag tycker detta är ett problem, det erkänner jag. 

Eftersom avundsjukepandemin drabbat så många så finns den säkerligen även bland er bloggläsare, och jag blir hatad. Det är helt ok! Men det vore så grymt skönt om vi någon gång kunde få en diskussion som handlar om att förbättra förutsättningarna för människor att leva bra liv, öka rättvisan och stärka människors frihet istället för denna eviga längtan att sparka på dem som man är avundsjuk på....

Ni hatar mig och jag är livrädd för socialisterna, så kan det vara... Ska jag gå och lägga mig kanske och drömma avundsjuka hatiska drömmar om alla miljoner svenskar som har högre inkomst än mig?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0